Jag vill inte belåna huset ännu mer

Belåna huset för att renovera

Vi kan inte riktigt enas kring detta, Sambon ovh jag. Jag är av åsikten att man renoverar det man har råd med om det inte är något akut som bara måste åtgärdas direkt. Att det kan vara ett sparmål, att man kan planera och se fram emot det. När man sedan har pengarna för renoveringen är alla beslut fattade och man slipper belåna hus eller annat för att bekosta det. Så är jag uppfostrad, så tänker jag i alla lägen. Jag köper i princip aldrig något på avbetalning, även om det har hänt vid något tillfälle då det känts som det bästa alternativet. Att vara belånad är ett nödvändigt ont, men att låna pengar till löpande kostnader är en livsfarlig väg att vandra. Eftersom detta är glasklart för mig tog det mig lite med häpnad när sambon uttryckte en annan åsikt.

Klart vi ökar lånen

Det är Sambons åsikt, ordagrant och såvitt jag förstår är det även det argument som finns. ”Alla är maxbelånade, vi är inte ens nära” hördes också innan jag i frustration lämnade rummet. Genom den stängda dörren kunde jag sedan höra sporadiska ord som ”belåningsgrad”, ”reporäntan” och ”läge att växla om till fast ränta” vilket är termer Sambon aldrig använt och det gjorde mig ännu mer irriterad. Läsa på och försöka låta insatt och kunnig när det enda argumentet och åsikten är att det inte gör något alls att belåna huset lite till. Det gör det visst, det ger mig en klump i magen som aldrig försvinner och bara det är skäl nog till att inte låna mer pengar.

Belåna annat än bostad

Det var Sambons nästa idé. Att vi istället för att öka på bolånet skulle belåna något annat. På frågan om vad detta andra skulle vara fanns inga svar, och eftersom vi inte har varesig aktier eller sommarstuga så återstår i princip bilen. Den är värd kanske 30.000:- om man har tur. Det är inte mycket pengar när man renoverar, och jag är tveksam till att man får belåna äldre bilar på det sättet.

Vår belåning är bankernas vinster

Enligt Avanzas blogg så finns det en hel saker man bör tänka på innan man belånar huset. Det är inte bara räntan och belåningsgraden som räknas. Läs det om ni funderar på att öka på era bolån.

Författare: ollie online

Arg som ett bi, hårdhänt som en fjäril!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s